UKK - Usein kysytyt kysymykset
1. Milloin seksuaalineuvojan vastaanotolle voi hakeutua?
Seksuaalineuvontaan voi hakeutua jos jokin asia mietityttää seksuaalisuuteen liittyen tai haluaa pohtia omaa seksuaalisuuttaan ammattilaisen kanssa. Neuvontaan tultaessa ei tarvitse olla mitään ongelmaa vaan voi tulla ihan muuten vain keskustelemaan omista ajatuksista ja kokemuksista seksuaalisuuteen liittyen. Tarvittaessa voin ohjata myös toisen ammattilaisen luokse, jos koen että asiakas voisi hyötyä siitä enemmän.
2. Tuleeko käynnistä merkintä omakantaan?
Ei tule. Seksuaalineuvoja ei ole laillistettu terveydenhuollon ammattinimike, joten toimintaani seksuaalineuvojana ei koske terveydenhuollon lainsäädäntö mm. potilasrekisterin sekä potilasasiakirjojen osalta. Seksuaalineuvontaprosessin aikana teen itselleni tunnistamattomia muistiinpanoja, joiden pohjalta mm. suunnittelen aina seuraavaa tapaamista. Prosessin päättymisen jälkeen hävitän kaikki muistiinpanot tietoturvallisesti.
3. Tarvitseeko minun sitoutua tiettyyn tapaamismäärään?
Ei tarvitse. Tapaamiskertojen määrä katsotaan aina jokaisen kohdalla yksilöllisesti. Osalle voi riittää yksikin kerta, toisen kanssa tavataan useamman kerran. Lähtökohtaisesti seksuaalineuvontaan kuuluu 1-5 tapaamiskertaa.
4. Minun on vaikea puhua seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, voinko silti tulla seksuaalineuvontaan?
Kyllä voit. Saat tulla vastaanotolleni juuri sellaisena kuin olet, omana itsenäsi. Etenemme rauhassa sinun tahtiin ja voimme halutessasi harjoitella seksuaalisuus teeman käsittelyä.